NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar heeft de supporters van Go Ahead Eagles maandag middels een open brief bedankt voor hun steun na het overlijden van zijn moeder.

Vrijdag werd er tijdens Go Ahead-NAC in de 61e minuut massaal geapplaudisseerd voor de doelman. Zijn moeder overleed op 61-jarige leeftijd. Ten Rouwelaar was zichtbaar geraakt door de geste.

"Via deze weg wil ik jullie, ook namens mijn familie, bedanken voor de geweldige steunbetuiging die afgelopen vrijdag is georganiseerd naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder", schrijft hij in de brief die te lezen is op de website van Go Ahead.

"In tijden dat voetbalsupporters vaak negatief worden belicht in het nieuws, leek het mij gepast om op dit moment en op dit platform nog van mij te laten horen."

Video: Samenvatting Go Ahead Eagles-NAC Breda

Passie

Volgens Ten Rouwelaar kan de voetbalwereld een voorbeeld nemen aan de manier waarop de supporters van Go Ahead zich vrijdag lieten zien. "Afgelopen vrijdag voelde ik mij zoals ik mij vaak voel tussen de duizenden supporters in het Rat Verlegh Stadion: gesteund door mensen met een passie en mensen met een voetbalhart."

"Wat ik zag en voelde was de menselijke kant van voetbal, een kant die wat mij betreft veel vaker de boventoon mag voeren in onze mooie voetbalwereld", aldus de 35-jarige doelman. "Met een mooi gebaar hebben jullie een ontzettend grote impact gehad. Het laat zien dat jullie als supporters, net zoals de supporters van mijn eigen NAC Breda, thuishoren op het hoogste voetbalniveau dat Nederland rijk is."

Zowel Go Ahead als NAC komt uit in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Deventenaren nemen het volgende week vrijdag op tegen VVV-Venlo en de ploeg uit Breda gaat dan op bezoek bij FC Eindhoven.