Arsène Wenger wil ondanks opwellende protesten vanuit de achterban voorlopig manager van Arsenal blijven, maar hij is niet van plan om het net zo lang vol te houden als Sir Alex Ferguson bij Manchester United.

De 66-jarige Wenger kan in oktober van dit jaar zijn 20-jarige jubileum vieren bij Arsenal.

"Maar je hoeft er absoluut niet bang voor te zijn dat ik Ferguson ga evenaren", doelt de Fransman in Engelse media op de Schot die in 2013 na 26 jaar afscheid nam van United.

Sommige fans van de 'Gunners' maakten zaterdag tijdens de 1-0 thuiszege op Norwich City duidelijk dat ze vinden dat het nu al tijd is voor een vertrek van Wenger.

Een deel van de supporters in het Emirates Stadium hield in de twaalfde en de 78e minuut bordjes omhoog met de tekst 'tijd voor verandering', als verwijzing naar het feit dat Arsenal twaalf jaar geleden voor het laatst kampioen werd.

Wenger had de kritische bordjes gezien, maar het viel hem nog mee hoeveel fans hun onvrede lieten blijken. "Ik had verwacht dat het hele stadion wit zou zijn door de bordjes. Ik kan daarmee leven. Ik heb een publieke baan en moet ermee leven dat ik daardoor ook publiekelijk beoordeeld word."

"Er zijn mensen teleurgesteld omdat we de titel niet hebben gewonnen. Geloof me, wij zijn ook teleurgesteld. Een van mijn doelen is om honderd procent van de mensen blij te maken en dat is me dit seizoen jammer genoeg niet gelukt."

Contract

Het contract van Wenger, die in 1996 overkwam van het Japanse Nagoya Grampus Eight, loopt na volgend seizoen af. De voormalig trainer van AS Monaco benadrukt dat hij nog geen plannen heeft om op korte termijn te stoppen bij Arsenal.

"Je kunt niet negentien jaar bij een club zitten en niet elke minuut daaraan besteden. Je geeft er alles voor en je probeert het zo goed mogelijk te doen."

Arsenal staat derde in de Premier League met nog twee wedstrijden te gaan. De achterstand op koploper Leicester City is tien punten, terwijl het verschil met nummer vier Manchester City drie punten is.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League