Guus Hiddinks Chelsea kan Leicester City maandagavond de eerste titel uit de clubgeschiedenis bezorgen door Tottenham Hotspur van een zege af te houden. De Nederlandse manager heeft het gevoel dat sommige spelers van de Spurs last hebben van de spanning van de titelstrijd.

"Tottenham maakt nu voor het eerst mee hoe het is om te strijden om de titel in de Premier League", aldus Hiddink tegen Sky Sports.

"Dat kan sommige spelers wat nerveus maken, waardoor ze slechter presteren dan ze kunnen. Een paar Spurs-spelers denken wellicht 'wat nu?', nu ze meedoen in de top."

Leicester City had zondag al kampioen kunnen worden, maar de ploeg van Claudio Ranieri speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Manchester United.

Nummer twee Tottenham heeft acht punten minder dan de koploper met nog drie duels te gaan en moet maandag dus winnen van Chelsea om de hoop op de eerste titel sinds 1961 levend te houden.

Basis

Vanuit het oogpunt van Chelsea ziet Hiddink de wedstrijd op Stamford Bridge vooral als een kans voor zijn spelers om het teleurstellende seizoen van de huidige nummer tien nog enigszins positief af te sluiten en daarmee alvast een basis te leggen voor volgend jaar.

"Chelsea kan het zich niet veroorloven om twee of drie van dit soort seizoenen te hebben, maar ik denk dat spelers nu nog steeds graag naar deze club komen", zei de 69-jarige Achterhoeker, die in december de ontslagen José Mourinho opvolgde.

"Chelsea zal zich volgend jaar weer oprichten en met clubs als Tottenham om de titel strijden. Dat is een mooie uitdaging voor spelers die hier naartoe komen."

De club uit West-Londen wordt volgend seizoen getraind door de 46-jarige Italiaan Antonio Conte. De voormalig bondscoach van Italië tekende begin april een driejarig contract.

Chelsea-Tottenham Hotspur begint maandagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League