De Engelse pers heeft Leicester City-spits Jamie Vardy maandag uitgeroepen tot speler van het jaar in de Premier League.

Onlangs werd Vardy's ploeggenoot Riyad Mahrez door zijn collega-profs gekozen tot speler van het jaar. De Algerijnse aanvaller eindigde bij de verkiezing onder journalisten als tweede, voor N'Golo Kanté, een andere Leicester-speler.

Vardy scoorde dit Premier League-seizoen al 22 keer, waarmee hij de derde plaats bezet op de topscorerslijst.

In 2015 sleepte Chelsea-speler Eden Hazard de dubbel in de wacht. Zowel de pers als de spelers riepen de Belg uit tot voetballer van het jaar.

"Het is een enorme eer om zo'n prestigieuze prijs te winnen. Ik sta nu op een lijst met uitstekende spelers", aldus Vardy. "We maken met Leicester een ongelooflijk seizoen door. Al onze successen zijn gebaseerd op teamwork en zijn niet het resultaat van individuele prestaties."

Kampioenschap

Leicester speelde zondag met 1-1 gelijk tegen United en heeft nog twee punten nodig om zeker te zijn van het kampioenschap.

Als Tottenham Hotspur in een van zijn resterende drie duels averij oploopt, is de titelrace ook beslist in het voordeel van de ploeg van Ranieri.

"We zijn al bezig aan een fantastisch seizoen en willen er nu alles doen om er een onvergetelijk seizoen van te maken", zegt Vardy.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League