Ajax wordt zondag gehuldigd als de club voor de 34e keer landskampioen wordt. Dat gebeurt dan in het Arenapark, naast het stadion van de Amsterdammers.

Het voorprogramma van de huldiging start na de laatste wedstrijd van Ajax bij De Graafschap, rond 16.15 uur. De spelers worden rond half acht in Amsterdam verwacht.

Ajax wordt voor de vijfde keer in zes jaar kampioen als De Graafschap in Doetinchem wordt verslagen en PSV er niet in slaagt in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een verschil van zes doelpunten goed te maken.

De Eredivisie werd in 2007 voor het laatst op doelsaldo beslist. PSV veroordeelde Ajax toen tot de tweede plaats dankzij een 5-1 zege op Vitesse. 

Ajax werd bij de laatste kampioenschappen ook naast de Arena gehuldigd.

Museumplein

In 2011 vierde de club voor het laatst feest op het Museumplein in de hoofdstad. Aan het einde van die huldiging vonden er relletjes plaats en werden er vernielingen aangericht.

Het is nog niet bekend wat de gemeente Eindhoven gaat doen als PSV de titel pakt.

Schoenaker

Als Ajax kampioen wordt, zal Dick Schoenaker de schaal uitreiken. De oud-middenvelder speelde tussen 1976 en 1985 liefst 348 officiële duels voor de Amsterdammers.

Momenteel zit Schoenaker in de Bestuursraad van Ajax.