Ondanks de 4-2 nederlaag van zondag bij Southampton heeft Manchester City-manager Manuel Pellegrini er geen spijt van dat hij verschillende sterkhouders buiten de basis hield.

De Chileen zat met zijn gedachten al bij de tweede halve finalewedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid van woensdag. Het heenduel eindigde doelpuntloos.

"Ik zou precies hetzelfde weer doen. We mikken op de finale van de Champions League", legde Pellegrini uit.

"We willen uiteraard ook in de top vier eindigen, dus dit was een risico dat we moesten nemen. Misschien was er een andere optie geweest als we zaterdag al hadden kunnen spelen. Het is altijd lastig om een wedstrijd in te gaan met spelers die niet vaak zijn ingezet."

Pellegrini benadrukt dat hij normaal gesproken altijd een zo sterk mogelijk team op de been brengt. "De beste manier om je voor te bereiden op een Champions League-wedstrijd is om een zege te boeken. Dat deden we ook in de aanloop naar het eerste duel met Real."

Nummer vier Manchester City heeft met nog twee speelrondes voor de boeg in de Premier League vier punten meer dan Manchester United. De equipe van manager Louis van Gaal heeft wel nog een wedstrijd tegoed.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League