Ronald Koeman zag zijn Southampton zondag in de eerste 45 minuten "misschien wel de beste helft" onder zijn bewind spelen tegen Manchester City.

De 'Saints' waren in het eigen St. Mary's Stadium na een 2-1 ruststand met 4-2 te sterk voor City. Volgens Koeman had dat echter niets te maken met het veredelde B-elftal van de bezoekers uit Manchester.

"Ik vind het niet gepast om het nu over City te hebben", reageert de Nederlandse manager op de clubsite van Southampton. "Southampton en de spelers verdienen alle lof."

Voor de eigen fans creëerde de ploeg van Koeman veel gevaar voor het doel van de halvefinalist in de Champions League. "Met veel beweging en fantastisch voetbal maakten we het ze erg moeilijk. Daar moet ik iedereen een compliment voor maken."

"Dit was misschien wel de beste helft in mijn twee seizoenen bij Southampton", steekt Koeman de loftrompet. "Hoe we balbezit hielden en daarmee omgingen."

Tadic

Volgens de oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord maakten de 'Saints' optimaal gebruik van de ruimte achter de defensie van City. "Je weet dat ze ver van de eigen goal spelen en dat daar ruimte ligt."

"Dat moet je niet alleen herkennen, maar daar moet je ook goed mee omgaan. Daar maakten we het verschil. We stichtten heel veel gevaar met lange ballen en de beweeglijkheid van Sadio Mané en Shane Long."

Mané was met drie doelpunten de grote uitblinker, maar Koeman had ook mooie woorden over voor Steven Davis en Dusan Tadic. "Zij waren zo belangrijk tussen de linies."

Tadic, oud-speler van FC Groningen en FC Twente, was de aangever bij drie van de vier goals van Southampton.

Dankzij de overwinning klom Southampton naar de zevende plek in de Premier League, waardoor Koeman en zijn elftal kans blijven maken op Europees voetbal.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League