Claudio Ranieri zit maandagavond in het vliegtuig wanneer Chelsea en Tottenham Hotspur elkaar treffen in een wedstrijd die Leicester City het kampioenschap kan bezorgen.

"Ik ben op weg naar Italië. Als ik ben geland, hoor ik wel hoeveel het is geworden", liet de manager van de verrassende koploper zondag weten na het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United.

Bij een overwinning op Old Trafford zou Leicester zondag al kampioen zijn geworden. Nu kunnen de 'Foxes' de titel pakken zonder te spelen; dat is het geval als Tottenham Hotspur averij oploopt op Stamford Bridge.

"United begon heel sterk, wij kwamen wat moeizaam op gang. Na de 1-1 speelden wij beter, ik denk daarom dat dit resultaat verdiend is", analyseerde Ranieri.

Leicester moest het net als vorige week stellen zonder de geschorste Jamie Vardy. "Zonder hem is het moeilijker voor ons. De treffer gaf ons vertrouwen, we lieten opnieuw zien over een goede mentaliteit te beschikken."

Als de Spurs maandag winnen, krijgt Leicester zaterdagavond in eigen huis tegen Everton de kans om de titel alsnog te veroveren.

Van Gaal

Louis van Gaal sprak ondanks het puntenverlies over "één van de beste wedstrijden van het seizoen" voor zijn United. "Maar het was niet genoeg", treurde de Nederlander na afloop in de catacomben.

"We maakten de winnende goal niet, al waren we er wel erg dichtbij. Dat is natuurlijk erg jammer."

Door de puntendeling werd het weer wat moeilijker voor United om beslag te leggen op de vierde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op de voorrondes van de Champions League. "Natuurlijk wordt het nu moeilijker."

Dat Leicester zich voor het eerst in de historie tot landskampioen lijkt te gaan kronen, is volgens Van Gaal niet meer dan terecht. "Wat mij betreft mag Tottenham Hotspur het ook worden, maar Leicester heeft er meer recht op."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League