Ondanks de 6-2 zege op SC Cambuur waren er door de ruime overwinning van koploper Ajax op FC Twente (4-0) zondag vooral bedrukte gezichten bij PSV. Toch blijven de Eindhovenaren geloven in titelprolongatie.

"We geven de hoop nog niet op", aldus PSV-aanvoerder Luuk de Jong in gesprek met FOX Sports. "We gaan er weer vol voor in de laatste speelronde en ik hoop dat De Graafschap zijn sportieve plicht gaat doen."

De Brabanders, die volgend weekend op bezoek gaan bij PEC Zwolle, moeten door de resultaten van zondag hoogstwaarschijnlijk hopen dat Ajax puntenverlies lijdt bij De Graafschap.

De Amsterdammers beginnen aan het slotduel met evenveel punten als PSV, maar met een beter doelsaldo (+60 om +54).

"Ik blijf achter mijn uitspraak van vorige week staan dat we aan twee zeges genoeg zouden hebben voor de titel", aldus trainer Phillip Cocu. "Je moet positief zijn, erin blijven geloven en dat geloof is er bij de spelers."

"Ik verwacht dat De Graafschap er volgende week alles aan zal doen om het Ajax lastig te maken, zoals Cambuur vandaag ook de volle honderd procent heeft gegeven tegen ons."

Tegengoals

Zowel De Jong als Cocu baalde van de twee tegentreffers in het duel met Cambuur, dat door de nederlaag in het Philips Stadion degradeerde uit de Eredivisie.

"De 3-2 was een belangrijk moment in deze wedstrijd", zei Cocu over de goal van Cambuur-middenvelder Jack Byrne vlak voor rust. "Als we daar de zaken defensief op orde hadden gehouden, dan denk ik dat de einduitslag ruimer was geweest."

"We hebben wel meer onnodige goals tegen gekregen dit seizoen, eigenlijk te veel tegentreffers die te voorkomen waren. Aan de andere kant: als je offensief speelt, brengt dat risico's met zich mee."

De Jong zag meerdere fouten in aanloop naar de 3-2. "Dit soort tegengoals mag eigenlijk niet bij een topclub", stelde de aanvaller. "Ik snap dat mensen daar naar zullen wijzen als we geen kampioen worden."

Cocu gaf toe dat PSV per saldo niks is opgeschoten in de voorlaatste speelronde. "Maar we moeten nu gewoon zorgen dat we volgende week de laatste wedstrijd winnen. Dat zal niet eenvoudig worden, want PEC speelt nog om de play-offs om Europees voetbal."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie