Louis van Gaal is er honderd procent van overtuigd dat hij ook na de zomer werkzaam is voor Manchester United.

Hoewel de 64-jarige Nederlander een doorlopend contract tot medio 2017 heeft, meldden Engelse kranten de afgelopen maanden herhaaldelijk dat José Mourinho zou zijn benaderd om de oud-trainer van onder meer Ajax en FC Barcelona op te volgen.

"Volgend seizoen zien jullie me terug", laat Van Gaal optekenen in The Guardian. "Ik wist dat dit zou gebeuren. Het hele proces kost gewoon drie jaar."

"Ik wilde voor twee seizoenen tekenen, maar de club wilde per se voor drie jaar gaan. Ik tekende voor drie seizoenen, dus volgend jaar zien jullie me terug."

Door de wisselvallige resultaten speculeren de Engelse kranten al maanden over een vertrek van Van Gaal. "Ik lees al zes maanden elke week dat ik ben ontslagen. Toch zit ik hier nog. Zoiets is me bij elke club overkomen."

FA Cup

Later deze maand strijdt United met Crystal Palace om de eindzege in de FA Cup. In de competitie nemen Van Gaal en de zijnen het zondag op tegen koploper Leicester City in een poging aan te haken bij de top vier.

"Ik ben heel realistisch en ik wil alleen over feiten spreken. We hebben de eindstrijd van de FA Cup gehaald en we bereikten in 2015 de Champions League, wat het jaar daarvoor niet lukte. Verder kan ik nog wel even doorgaan. Ook in de Carling Cup kwamen we verder dan afgelopen seizoen."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League