Algemeen directeur Toon Gerbrands denkt dat Adam Maher in zijn huidige situatie bij PSV het beste kan vertrekken uit Eindhoven.

De 22-jarige middenvelder kwam in 2013 over van AZ, maar is inmiddels op het tweede plan geraakt. De laatste weken speelde hij in Jong PSV.

"Voor hem als mens en sporter denk ik dat het beter is", zei Gerbrands zondagochtend bij De Tafel van Kees over een vertrek van Maher. "Als het te lang duurt, gaat Marcel Brands met hem praten. Dan is er misschien een kans dat Adam een transferverzoek indient."

Gerbrands benadrukte wel dat er ondanks de situatie van Maher, die in Eindhoven nog een contract heeft tot de zomer van 2018, niets op de instelling van de middenvelder valt aan te merken.

"Je kunt alles van hem zeggen, maar hij traint spijkerhard en wil extra wedstrijden spelen bij Jong PSV. De coach stelt drie middenvelders op en voor hem is er op dit moment geen plaats."

Sinds de winterstop bestaat het vaste middenveld van PSV uit Davy Pröpper, Andres Guardado en Marco van Ginkel. Pröpper (geschorst) ontbreekt zondagmiddag in het thuisduel met SC Cambuur, waardoor Maher voor het eerst sinds november vorig jaar in de basis staat bij de Eindhovenaren.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie