Ajax en PSV vervolgen zondagmiddag de bloedstollende titelstrijd in de Eredivisie. Beide clubs beginnen om 14.30 uur aan een thuiswedstrijd. Ajax ontvangt FC Twente, PSV krijgt SC Cambuur op bezoek.

Bij de Amsterdammers ontbreken de geschorste Mitchell Dijks en de geblesseerde Anwar El Ghazi. Jaïro Riedewald en Kenny Tete zijn wel weer volledig beschikbaar voor trainer Frank de Boer.

Phillip Cocu kan bij PSV niet beschikken over Davy Pröpper, die net als Ajacied Dijks geschorst is. Daarnaast kampt Jorrit Hendrix nog met een blessure.

Ajax en PSV hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van de club uit Amsterdam is beter (+56 om +50). PSV wil het duel met hekkensluiter Cambuur aangrijpen om het doelsaldo flink op te vijzelen.

De bezoekers uit Leeuwarden strijden voor hun laatste kans. Bij een nederlaag in Eindhoven is de ploeg van trainer Marcel Keizer sowieso gedegradeerd.

De Eredivisie telt na zondag nog één speelronde. Ajax gaat volgende week op bezoek bij De Graafschap. PSV sluit af met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.