White Star Brussel is zaterdag kampioen geworden van de Tweede Klasse, maar weet nog niet of het volgend jaar op het hoogste Belgische niveau uitkomt.

Op de allerlaatste speeldag van de competitie wonnen de Brusselaars zelf van Patro Eisden Maasmechelen (3-0), terwijl de topper tussen Antwerp en Eupen geen doelpunten opleverde (0-0).

Het is nog niet duidelijk of de club ook naar het hoogste niveau promoveert. Komende maandag beslist het Belgische Arbitragehof voor de Sport BAS over een licentie voor de Eerste Klasse.

Als White Star Brussel geen licentie krijgt, zal Eupen als nummer twee promoveren naar de hoogste afdeling.

White Star Brussel heeft geen eigen onderkomen maar deelt een stadion met RWDM. De club heeft schulden en heeft haar spelers betaald met subsidie die voor de jeugd was bedoeld.

White Star Brussel heeft ook nauwelijks supporters en sponsors.

Besiktas

Oguzhan Özyakup kwam met Besiktas weer een stap dichter bij de eerste Turkse landstitel sinds 2009. De geboren Nederlander scoorde eenmaal in het gewonnen thuisduel met Kayserispor (4-0).

Besiktas heeft nu zes punten meer dan Fenerbahçe, de nummer twee die zondag nog speelt tegen Gaziantepspor. Mario Gomez, Ricardo Quaresma en Cenk Tosun maakten de overige doelpunten van Besiktas.

Boëtius

Jean-Paul Boëtius kroonde zich met FC Basel tot kampioen van Zwitserland. De voormalige buitenspeler van Feyenoord mocht niet invallen tegen FC Sion (2-1).

Basel vierde de zevende Zwitserse landstitel op rij en de negentiende in totaal.