Mats Hummels heeft zaterdag korte metten gemaakt met de suggestie dat hij zichzelf zou hebben aangeboden bij Bayern München.

De verdediger gaf zijn werkgever Borussia Dortmund eerder deze week te kennen dat hij na dit seizoen graag de overstap zou maken naar de concurrent in de Duitse titelstrijd.

Voormalig Bayern-preses Uli Hoeness voegde daar vrijdag aan toe dat Hummels uit eigen initiatief zou hebben aangeklopt in München.

"Ik heb me helemaal nergens aangeboden", verwijst de Duitse international de suggestie van Hoeness zaterdag naar het rijk der fabelen. "Dat is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb", aldus Hummels tegen Bild.

Dortmund maakte donderdag bekend dat Hummels de club heeft laten weten dat hij openstaat voor een terugkeer bij Bayern, waar hij de jeugdopleiding doorliep en debuteerde in de Bundesliga.

Ook Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge stelt in gesprek met Sky dat de 27-jarige verdediger zelf werd benaderd door 'Der Rekordmeister'. "Uli heeft het waarschijnlijk verkeerd begrepen. Wij hebben bij Mats aangeklopt en niet andersom."

​Vertrouwen

Rummenigge begrijpt echter wel dat Dortmund zijn aanvoerder niet zonder slag of stoot wil laten vetrekken. "Dat kan ik me goed voorstellen. Maar wij hebben alleen gepolst of hij eventueel interesse zou hebben in een overstap."

Over de kansen voor Bayern heeft Rummenigge een goed gevoel. "Ik heb er alle vertrouwen in dat beide clubs een gepaste oplossing zullen vinden", toont de voorzitter zich optimistisch.

Hummels durft echter niet in te schatten hoe groot de kans is dat hij volgend seizoen weer voor de club uit Beieren speelt. "Het verlangen is er, maar er is niets om aan te kondigen. Er is alleen een eventuele mogelijkheid, meer nog niet."

Fans

Zijn wens om Dortmund weer te verruilen voor München viel zaterdag niet in goede aarde bij de fans van 'BVB', die hem uitfloten en een spandoek met de tekst 'De kapitein gaat als eerste overboord' ophingen bij de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg (5-1 winst).

"Het waren er maar driehonderd", bagatelliseert Hummels de reactie van de supporters. "Dat is hun goed recht, dat hoort erbij. Het is natuurlijk wel emotioneel voor me, maar daar mag je op veld niet aan denken."

Hummels maakte in 2008 de overstap naar Dortmund, nadat een doorbraak uitbleef in München. De laatste jaren nam Bayern ook al Robert Lewandowski en Mario Götze over van de concurrent.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga