FC Twente heeft zaterdagochtend alle benodigde gegevens ingeleverd bij de licentiecommissie van de KNVB. De club heeft daarmee voldaan aan de deadline van 1 mei.

De jaarrekening van het seizoen 2014/2015 en de halfjaarcijfers van 2015/2016 zijn nu in het bezit van de voetbalbond. FC Twente moet nu afwachten tot maandag 9 mei.

Op die datum zal de licentiecommissie bepalen of de Enschedeërs aan alle voorwaarden hebben voldaan om zeker te zijn van het voortbestaan van de club.

In de voorbije dagen zette FC Twente enkele belangrijke stappen richting het behoud van de proflicentie. Zo is er een garantstelling van bedrijven uit de regio.

Ook werd er een akkoord bereikt met de belangrijkste schuldeisers, was er een beëindiging van het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports en werden er nieuwe bestuurders en commissarissen benoemd.

Steun

"Er is de afgelopen tijd met man en macht gewerkt, letterlijk dag en nacht. Met als resultaat dat we gisteren en vandaag alle gegevens, naar beste vermogen, hebben aangeleverd bij de KNVB-licentiecommissie", aldus interim-directeur Onno Jacobs.

"De steun die FC Twente, in deze loodzware periode, uit vele hoeken heeft gekregen is echt geweldig. De regio is als een blok achter de club blijven staan. Het is nu aan KNVB-licentiecommissie om alles te wegen en uiteindelijk tot een oordeel te komen. We wachten dat oordeel af."

De jaarcijfers van 2014/2015 werden eerder te laat ingeleverd doordat er informatie rond de transfer van Dusan Tadic van FC Twente naar Southampton in 2014 niet bleek te kloppen.

FC Twente kreeg daardoor drie punten in mindering. De ploeg van trainer René Hake staat momenteel dertiende in de Eredivisie en gaat zondag op bezoek bij koploper Ajax.