Aanvoerder Luuk de Jong vindt dat PSV alleen maar naar zichzelf kan kijken als de club er in de komende wedstrijden niet in slaagt om het kampioenschap in de Eredivisie veilig te stellen.

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de Eindhovenaren met koploper Ajax in een spannende strijd verwikkeld om de titel. "Als we straks niet met de schaal staan, hebben we gefaald", is De Jong duidelijk tegenover de NOS.

De spits van PSV kent persoonlijk tot dusver een topseizoen met 23 doelpunten. "Maar dat is voor mij van minder belang. Topscorer worden is een mooie individuele prijs en natuurlijk wil ik veel scoren, maar het zegt me niet zoveel als we geen kampioen worden."

De 25-jarige De Jong speelt zondag met PSV in eigen huis tegen hekkensluiter SC Cambuur. De aanvaller hoopt dat hij met zijn ploeg direct scherp is.

"We beginnen vaak goed aan wedstrijden en spelen aanvallend. Tegen Cambuur is het zaak om dat weer te doen. Snel scoren, de bal pakken en op jacht gaan naar de volgende treffer."

Waken

Desondanks wil De Jong er voor waken dat de druk van de titelstrijd PSV zondag in het Philips Stadion opbreekt.

"We moeten oppassen dat we niet met z'n allen naar voren rennen. Dat we te gejaagd worden en te graag willen scoren. We moeten voorkomen dat we een tegengoal krijgen", aldus de captain.

Het doelsaldo van Ajax, dat zondag thuis tegen FC Twente, is iets beter dan dat van PSV (+56 om +50). Na zondag speelt PSV nog uit tegen PEC Zwolle en neemt Ajax het in Doetinchem op tegen De Graafschap.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie