Trainer Manuel Pellegrini snapt er niets van dat hij zondag in de Premier League pas aan het einde van de middag met Manchester City op bezoek moet bij het Southampton van Ronald Koeman.

De 'Citizens' spelen woensdagavond in Spanje de return in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Volgens Pellegrini zit er veel te weinig tijd tussen beide duels.

"Ik vind het ongelooflijk", zegt de 62-jarige Chileen zaterdag tegen The Guardian. "In andere landen, zelfs in Italië, spelen Champions League-clubs hun competitieduel op vrijdag."

"Het lijkt me beter voor het Engelse voetbal. Als je niet doorgaat in de Champions League verliezen we wellicht een ticket voor het volgende seizoen. We vertegenwoordigen Engeland."

De club uit Manchester verzocht de Engelse voetbalbond om het duel met Southampton te verplaatsen, maar kreeg geen gehoor.

"Ik heb geen idee waarom, want ik ben niet degene die het gevraagd heeft", aldus Pellegrini. "De club heeft dat gedaan. Uiteindelijk hoorde ik dat het onmogelijk was om de wedstrijd te verplaatsen."

Extra rustdag

Naast Real spelen ook de andere twee halvefinalisten, Bayern München en Atletico Madrid, dit weekend op zaterdag. Die clubs hebben dus een extra rustdag ten opzichte van City.

"Ik vind het van belang om geen voordeel toe te kennen aan één van beide teams, al heb je drie dagen nodig om te herstellen. Die dagen hebben we natuurlijk wel, ondanks het feit dat we zondag laat spelen", kon Pellegrini nog enigszins relativeren.

De wedstrijd tussen Southampton en City begint zondag om 17.30 uur. Woensdagavond nemen de Engelsen het om 20.45 uur in Santiago Bernabeu op tegen Real. Het heenduel eindigde in 0-0.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League