Kenny Tete is met Ajax in gesprek om zijn contract in Amsterdam, dat loopt tot medio 2018, te verlengen.

De 20-jarige rechtsback, die net weer fit is na een enkelblessure, laat dat zaterdag weten tegenover De Telegraaf.

"Ik ben een jonge speler en Ajax en de Eredivisie bieden een prachtig podium om me verder te ontwikkelen, dus daar gaat in principe mijn voorkeur naar uit", aldus Tete over een eventuele nieuwe verbintenis.

De Amsterdammer zegt nog niet met een volgende stap bezig te zijn. "Je moet veel wedstrijden in de benen hebben om beter voorbereid bij een nieuwe club binnen te komen."

"Maar als je er klaar voor bent, moet je gaan. Je moet met de mensen om je heen een plan maken en elke keer kijken wat het beste voor je is. Maar nogmaals, op dit moment focus ik me alleen op Ajax."

Oranje

Tete kende dit seizoen zijn doorbraak. Hij verdrong Ricardo van Rhijn uit de basis bij Ajax en maakte zijn debuut in Oranje.

In januari liep Tete tegen Vitesse een enkelkwetsuur op. Hij maakte onlangs tegen FC Utrecht als invaller zijn rentree en start zondag tegen FC Twente wellicht in de basis.

Dat duel begint net als alle overige Eredivisiewedstrijden om 14.30 uur. Koploper Ajax blijft nummer twee PSV op doelsaldo vooralsnog voor.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie