Serginho Greene keert na elf jaar terug bij RKC Waalwijk. De 33-jarige verdediger komt na dit seizoen transfervrij over van FC Dordrecht.

Greene tekende vrijdag een contract voor twee jaar bij de nummer zeventien van de Jupiler League.

De routinier speelde in het verleden 82 duels voor RKC, waarin hij drie keer scoorde. Na zijn vertrek in 2005 uit Waalwijk kwam Greene onder andere uit voor Feyenoord en speelde hij onder meer in Bulgarije, Griekenland en Cyprus.

Directeur Remco Oversier van RKC toonde zich op de clubsite zeer verheugd met het aantrekken van Greene. "Serginho staat symbool voor alles waar wij als RKC voor staan. Het is geweldig dat hij weer terugkeert op het oude nest en dat hij er samen met ons keihard voor gaat knokken om RKC weer terug te brengen naar waar zij hoort."

Greene kende naar eigen zeggen weinig twijfels toen RKC zich meldde. "Ik heb hier één van de mooiste periodes in mijn carrière beleefd en heb ook veel te danken aan deze mooie club."

"Er staat een goede organisatie en ook op sportief vlak heeft de club een duidelijke visie over hoe ze de weg verder omhoog in gaan slaan volgend seizoen. Ik kijk er naar uit om hier mijn steentje aan bij te dragen."