SC Freiburg is na een seizoen weer terug in de Bundesliga. De ploeg won vrijdag in de tweede Bundesliga met 2-1 bij SC Paderborn en is nu niet meer in te halen door nummer drie FC Nürnberg.

Van de titel is koploper Freiburg nog niet zeker. Met nog twee duels te gaan is de voorsprong op RB Leipzig vijf punten.

In Paderborn duurde het lang voor Freiburg het verschil kon maken. Vlak na rust scoorden Mike Frantz en Nils Petersen kort na elkaar. Moritz Stoppelkamp bracht Paderborn, dat ook vorig jaar uit de Bundesliga degradeerde en nu laatste staat in de tweede Bundesliga, terug in de wedstrijd.

Toen Freiburg in de 86e minuut met tien man door moest na een tweede gele kaart voor Pascal Stenzel werd het nog even spannend.

Leipzig speelde met 1-1 gelijk tegen Arminia Bielefeld en gaat een spannende strijd tegemoet met Nürnberg om de tweede plaats, die recht geeft op directe promotie. Leipzig staat vijf punten voor, maar Nürnberg komt zaterdag nog in actie.

FC Crotone

FC Crotone speelt volgend seizoen voor het eerst in zijn bestaan in de Serie A. De club uit het diepe zuiden van Italië speelde met 1-1 gelijk bij Modena.

Daardoor is Crotone zeker van een plaats bij de eerste twee, die recht geven op directe promotie. Cagliari heeft de beste papieren om als tweede club te promoveren.

Crotone is eigenaar van Raffaele Vrenna. Hij is in het verleden aangeklaagd voor samenwerking met de maffia, maar werd vrijgesproken. Justitie wil de club onteigenen.

Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain boekte vrijdag een overtuigende 4-0 zege op Stade Rennes en kwam daarmee op 89 punten. Dat is een evenaring van het eigen puntenrecord in de Franse Ligue 1 uit het seizoen 2013-2014. De Parijse club heeft nog drie duels om het record aanzienlijk te verhogen.

Zlatan Ibrahimovic bracht vrijdagavond twee treffers op zijn naam. Voor de Zweed staat de teller in de competitie daarmee al op 34. Hij is nu op gelijke hoogte gekomen met Luis Suarez die voor FC Barcelona tot dusver evenveel treffers liet aantekenen.

PSG heeft deze competitie al 93 doelpunten gemaakt. Dat is een clubrecord. De laatste keer dat een Franse ploeg in een volledige competitie meer tot scoren kwam was Olympique Marseille, dat in 1971 op 94 goals eindigde.

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Ligue 1