Louis van Gaal is niet van plan om Leicester City zondag met de landstitel te laten vertrekken uit Manchester.

"We kunnen simpelweg niet toestaan dat ze kampioen worden op Old Trafford", zegt de Nederlandse manager van United op zijn persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen de koploper van de Premier League.

Leicester heeft zondag aan een zege genoeg om zich voor het eerst in de clubgeschiedenis tot landskampioen te kronen in Engeland. "We zullen hun feestje niet verpesten, maar alleen een beetje uitstellen", voorspelt Van Gaal.

De voormalig bondscoach van Oranje verwacht wel dat de 'Foxes' aan het einde van de rit bovenaan zullen staan. "Ik denk dat ze een week later kampioen worden, omdat wij moeten winnen om in de race te blijven voor de bovenste posities."

Volgens Van Gaal moeten zijn 'Red Devils' alle vier resterende competitieduels winnen om in de top vier te eindigen en volgend jaar aan de Champions League mee te kunnen doen. "Wij moeten het gat dichten, dus de druk ligt bij ons."

United staat zondag echter voor een helse klus tegen het verrassende team van de Italiaanse manager Claudio Ranieri, weet ook Van Gaal. "Het is nooit makkelijk geweest om zijn ploegen te verslaan. Hij zorgt er altijd voor dat er een goede organisatie staat."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League