Ajax-trainer Frank de Boer vindt dat de spelers in zijn selectie goed omgaan met de druk die de titelstrijd in de Eredivisie met zich meebrengt.

Met nog twee duels te gaan blijven de Amsterdammers PSV op doelsaldo voor. Zondag neemt Ajax het in eigen huis op tegen FC Twente.

"Ik heb eigenlijk niets aan mijn spelers gemerkt, er heerst gewoon dezelfde spanning als voor elke wedstrijd. De voorbereiding is ook hetzelfde. Dat moeten we ook zo houden", aldus De Boer vrijdag op de persconferentie.

"Waarom zouden we van van onze werkwijze afwijken? Het is zo steeds goed gegaan. We moeten niet aan andere wedstrijden denken, we hebben het in principe in eigen hand."

Concurrent PSV speelt zondag in eigen huis tegen SC Cambuur, dat dreigt te degraderen. Toch gaat De Boer niet bij voorbaat uit van een monsterzege in Eindhoven.

"Cambuur heeft niet constant heel veel doelpunten tegen gehad en ze willen zich niet naar de slachtbank laten leiden", zei de Ajax-trainer.

Riedewald

De Boer kan tegen FC Twente weer een beroep doen op Jaïro Riedewald, die is hersteld van een voetblessure. Rechtsback Kenny Tete is ook weer volledig inzetbaar.

Door de schorsing van Mitchell Dijks is het nog niet helemaal duidelijk hoe de defensie van Ajax er zondag uit zal zien. "Ik heb meerdere opties. Riedewald en Tete staan er hartstikke goed voor", aldus De Boer. "Ik wacht tot het laatste moment."

Anwar El Ghazi is wegens liesklachten nog een twijfelgeval. "Het gaat al beter, maar het is afwachten", zei De Boer daarover.

Alle wedstrijden beginnen zondag om 14.30 uur. Ook volgende week zullen alle duels in de Eredivisie op zondagmiddag gelijktijdig beginnen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie