Michel Platini is vrijdagochtend vol vertrouwen gearriveerd bij het internationaal arbitragehof CAS in Lausanne voor de beroepszaak tegen zijn zesjarige schorsing.

De UEFA-preses kreeg die schorsing wegens een bedrag van 1,8 miljoen euro dat de Fransman in 2011 ontving voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 voor toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter zou hebben verricht.

"Vandaag beginnen we aan een nieuwe wedstrijd in de finale. Ik hoop dat de uitkomst positief is", zei hij bij aankomst in Zwitserland. "Uiteraard ben ik optimistisch dat we zullen winnen."

Blatter getuigt in de zaak. Hij werd samen met Platini aanvankelijk voor acht jaar geschorst voor alle voetbalgerelateerde activiteiten, maar de uitsluiting werd in februari teruggebracht naar zes jaar.

Desondanks besloot zowel Platini als Blatter in beroep te gaan. De zaak rond Blatter wordt later behandeld.

Uitspraak

Het is nog niet duidelijk hoelang de zaak van Platini zal duren en wanneer het CAS tot een uitspraak komt, zo liet secretaris-generaal Matthieu Reeb weten.

"Hopelijk volgt de definitieve uitspraak begin volgende week of iets later. Het hangt ervan af wat alle partijen ons vandaag te vertellen hebben", zei hij.