Gabriel Agbonlahor heeft donderdag zijn aanvoerdersband ingeleverd bij Aston Villa vanwege zijn gedrag na de degradatie van de Premier League-club twee weken geleden. 

De 29-jarige spits werd enkele uren na de cruciale 1-0 nederlaag tegen Manchester United in een Londense hotelkamer betrapt met vrouwen en lachgas.

De clubleiding besloot Agbonlahor gedurende het eigen onderzoek te schorsen. Daarnaast kreeg de Brit een boete om hem te wijzen op zijn verantwoordelijkheden.

''Ik heb het recht niet meer om de aanvoerder te zijn", zei Agbonlahor. "Ik vond het een eer die rol te vervullen en het steekt me dat ik er afstand van doe. Ik vraag de fans om me te vergeven. Ook ik heb pijn."

Eerder in april raakte Agbonlahor al in opspraak toen er foto's van hem opdoken uit Dubai, waar hij tijdens een korte vakantie werd betrapt met een waterpijp.

De spits kampte tijdens het slot van het seizoen ook met overgewicht. "Ik snap dat mijn spel dit seizoen niet goed was, maar ik zal hard werken om alles recht te zetten.''