Klaas-Jan Huntelaar mag van trainer Andre Breitenreiter voorlopig geen strafschoppen meer nemen bij Schalke 04.

De Nederlandse spits faalde afgelopen zaterdag voor de zevende keer vanaf elf meter in de Bundesliga. Daar staan slechts negen doeltreffende pogingen tegenover en dat is niet genoeg volgens Breitenreiter.

"Intussen is de kans op een rake penalty net zo groot als bij onze materiaalman", grapt de coach van 'Die Königsblauen' op een persconferentie. "Hij zal dit weekend sowieso geen strafschop nemen."

Schalke vecht zaterdag voor de allerlaatste kans op kwalificatie voor de Champions League en Breitenreiter wil daarom geen enkel risico meer nemen wanneer de bal op de stip gaat in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Hannover 96.

Toch heeft de oefenmeester geen spijt dat hij Huntelaar zaterdag in de vijfde minuut opnieuw liet aanleggen tegen Bayer Leverkusen (3-2 verlies). "Ik zou niet weten wie hem anders had moeten nemen, hij had z'n laatste twee wel verzilverd en is op de training ook een zekerheidje."

Wie het bij een eventuele strafschop in Hannover wel mag proberen, weet Breitenreiter nog niet. "Ik denk dat ik erom ga dobbelen."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Bundesliga