Feyenoord moet het de rest van dit seizoen stellen zonder Michiel Kramer. De spits werd donderdag door de KNVB voor twee wedstrijden geschorst vanwege zijn gedrag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

De aanklager betaald voetbal had dinsdag vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geëist tegen de 27-jarige Kramer. De aanvaller van de bekerwinnaar zou tegenstander Etiënne Reijnen bij de keel hebben gegrepen.

Donderdag besloot de tuchtcommissie van de voetbalbond na het bestuderen van de beelden om de Rotterdammer drie duels schorsing op te leggen, waarvan één voorwaardelijk.

Feyenoord kan tot vrijdagmiddag 16.00 uur in beroep gaan tegen de straf, meldt de KNVB.

Kramer kreeg in de slotfase van het treffen in De Kuip (1-1 gelijkspel) wel een gele kaart voor het belagen van Rasmus Lindgren, maar het eerdere incident met verdediger Reijnen was scheidsrechter Dennis Higler ontgaan.

Johan Cruijff Schaal

Door zijn schorsing mist Kramer de resterende duels van dit seizoen met Willem II en NEC, maar kan hij wel meedoen in de eerste wedstrijd van het komende seizoen om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax of PSV in de Arena.

Afgelopen zondag was de oud-speler van onder meer ADO Den Haag nog verantwoordelijk voor de openingstreffer tegen FC Utrecht in de gewonnen finale van de KNVB-beker (2-1).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie