Vincent Kompany hinkte dinsdagavond op twee gedachten bij het beschrijven van zijn gevoelens na het doelpuntloos gelijkspel tegen Real Madrid in de eerste halve finale van de Champions League.

"0-0 is een heel gevaarlijke uitslag. Pas als we in Madrid scoren, wordt het heel anders", analyseerde de aanvoerder van Manchester City in gesprek met de BBC de uitgangssituatie van zijn ploeg.

"Het is heel lastig om de nul te houden tegen zo'n aanvallend team, zelfs al moest Real het doen zonder Cristiano Ronaldo. We kunnen trots zijn op onze prestatie."

Na de hervatting ontsnapte City aan een 1-0 achterstand toen Real iets meer initiatief toonde onder aanvoering van Gareth Bale. "Ze probeerden ons te verrassen met counters. Joe Hart moest een paar keer ingrijpen."

Video: Samenvatting Manchester City-Real Madrid

Hart

Ook Hart kon heel goed leven met de uitslag. "We zijn niet teleurgesteld, ik kan niet wachten op de return. We zijn er klaar voor."

"We hebben een briljante selectie, die klaar is om te oogsten."

Pellegrini

City-manager Manuel Pellegrini sprak van een "gelijk opgaand" duel. "Het was heel erg close. We probeerden te winnen en zetten in de beginfase vroeg druk. Helaas waren we niet heel erg creatief."

"Ik denk niet dat Real Madrid nu de favoriet is. Zij hebben het voordeel de tweede wedstrijd thuis te spelen, maar wij zijn in uitduels niet minder dan in thuiswedstrijden."