Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter zal vrijdag getuigen tijdens de beroepszaak van UEFA-preses Michel Platini bij het internationaal arbitragehof CAS.

Bronnen hebben dinsdag aan de Franse krant L'Equipe en het Franse persbureau AFP gemeld dat Blatter in zal gaan op het verzoek van de FIFA om als getuige op te treden.

Platini is naar het CAS gestapt om zijn schorsing van zes jaar voor alle voetbalgerelateerde activiteiten aan te vechten.

Die straf is het gevolg van een bedrag van 1,8 miljoen euro dat de Fransman in 2011 ontving voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 voor Blatter zou hebben verricht.

Het management van Platini bevestigt aan het Amerikaanse persbureau AP dat Blatter door de FIFA is opgeroepen als getuige. Een woordvoerder van de Zwitser en het CAS wilden niet reageren.

Beroepscommissie

De 80-jarige Blatter is eveneens voor zes jaar geschorst door de FIFA. Hij zal zijn straf ook aanvechten bij het CAS, maar zijn zaak zal op een latere datum plaatsvinden.

Beide officials waren in eerste instantie voor acht jaar geschorst, maar de beroepscommissie van de FIFA bracht beide straffen eind februari terug naar zes jaar. Beide mannen hebben altijd ontkend dat ze iets misdaan hebben.