De aanklager betaald voetbal wil Feyenoord-spits Michiel Kramer schorsen voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, voor het incident met FC Groningen-verdediger Etiënne Reijnen.

De aanklager maakte zijn eis dinsdagavond bekend op een zitting in Zeist waar Kramer en Reijnen bij aanwezig waren. De tuchtcommissie doet donderdagochtend uitspraak.

Kramer moest voor de tuchtcommissie verschijnen omdat hij anderhalve week geleden tegenstander Reijnen bij zijn keel zou hebben gegrepen.

Het incident in de 93e minuut van de Eredivisiewedstrijd in De Kuip (1-1) ontging scheidsrechter Dennis Higler. Kramer kreeg wel geel, maar dat was omdat hij Rasmus Lindgren enkele seconden later naar de grond duwde.

De tuchtzaak zou in eerste instantie afgelopen donderdag plaatsvinden, maar werd uitgesteld omdat getuige Reijnen ziek was. Kramer kon daardoor zondag gewoon spelen in de bekerfinale tegen FC Utrecht (2-1 zege). De spits tekende in De Kuip voor de openingstreffer.

Als de aanklager zijn zin krijgt, dan mist Kramer de resterende duels van dit seizoen met Willem II en NEC en de eerste wedstrijd van komend seizoen om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax of PSV in de Arena.