Volgens Vincent Kompany doen Manchester City en Real Madrid weinig voor elkaar onder en zullen details de doorslag geven in de halve finale van de Champions League.

"Als wij ons niveau halen, zullen de wedstrijden in evenwicht zijn", blikte de 30-jarige verdediger maandag vooruit op de persconferentie in de aanloop naar het heenduel van dinsdagavond in het Etihad Stadium.

"We zijn hier al een tijdje bezig aan een project. Op zich is het heel goed dat we in de halve finale staan, maar we willen nu een ronde verder komen. Ik ben er trots op dat we het in elk seizoen beter doen in de Champions League, dat duidt op een planmatige aanpak."

Kompany meldde dat hij "honderd procent fit" is nadat hij medio maart een kwetsuur aan zijn kuit opliep. Zaterdag werd de Belg uit voorzorg aan de kant gehouden in de competitiewedstrijd tegen Stoke City (4-0 winst).

"Ik heb goed getraind. Het is altijd zwaar na een blessure, dan moet je extra hard werken. Mensen hebben het vaak over mijn blessures, maar ik heb het liever over mijn comebacks."

Pellegrini

Manchester City-coach Manuel Pellegrini heeft zijn spelers op het hart gedrukt niet tevreden te zijn met de prestaties tot nu toe in dit Champions League-seizoen.

"Iedereen moet bezig zijn met de kans op het halen van de finale. Op onze lauweren rusten is er niet bij."

De 'Sky Blues' zullen het initiatief niet aan Real Madrid laten. "Ik stel altijd ploegen samen die met een offensieve speelwijze proberen te winnen."

Naar alle waarschijnlijkheid moet City het stellen zonder Yaya Touré, die met een spierblessure kampt.

Het duel tussen Manchester City en Real Madrid wordt dinsdagavond vanaf 20.45 uur uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing. Volgende week woensdag is de return.