Leicester City-manager Claudio Ranieri daagt zijn spelers uit om de droom van het winnen van de Premier League uit te laten komen.

"Dit is het perfecte moment om door te drukken", liet de Italiaan zondag weten na de 4-0 overwinning op Swansea City.

Met nog slechts drie wedstrijden te gaan heeft Leicester liefst acht punten meer dan nummer twee Tottenham Hotspur, dat maandag nog in actie komt tegen West Bromwich Albion.

"Ik ben positief gestemd. Het wordt echter niet makkelijk, want ik ga ervan uit dat de Spurs hun resterende vier wedstrijden winnen. Dat betekent dat wij vijf punten nodig hebben", rekent Ranieri voor. "Eenvoudig is het niet, maar waarom zouden we nerveus zijn? We zijn al het hele seizoen aan het genieten en hebben al veel bereikt."

Leicester City neemt het nog op tegen Manchester United (uit), Everton (thuis) en, in de laatste speelronde, Chelsea (uit).

"Als we kampioen worden, is het natuurlijk mooi. Gebeurt het niet, dan verdienen de Spurs alle lof. Tottenham heeft goede spelers, maar die van mij zijn ook fantastisch. Vandaag vertelde ik hen dat de droom die we hebben werkelijkheid kan worden."

Vardy

Ranieri toonde zich tevreden over hoe zijn team de absentie van de geschorste Jamie Vardy opving.

"Leonardo Ulloa was fantastisch. Hij hield de bal goed vast, was zowel in aanvallend als in defensief opzicht van grote waarde en maakte twee doelpunten."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League