Amateurvoetballer Patrick Gerritsen mag zich de topscorer van het bekerseizoen 2015/2016 noemen. De spits van Excelsior '31 uit Rijssen maakte vijf doelpunten in vier wedstrijden.

Spits Sébastien Haller van verliezend finalist FC Utrecht was ook vijf keer trefzeker, maar hij kwam vaker in actie.

De 29-jarige Gerritsen, voormalig profvoetballer bij onder meer FC Twente en Go Ahead Eagles, strandde met Excelsior '31 in de achtste finales. De aanvaller had toen vijf doelpunten op zijn naam staan.

Haller leidde FC Utrecht met vijf treffers naar de bekerfinale tegen Feyenoord, maar de Fransman bleef zondag droog staan.

Gerritsen is de opvolger van Arek Milik. De spits van Ajax werd vorig seizoen topschutter van het bekertoernooi met acht doelpunten. Dat dankte de Pool vooral aan zijn zes treffers tegen JOS Watergraafsmeer.

Video: Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht

Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht
Samenvatting bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht

Feyenoord

Feyenoord heeft met winst van de bekerfinale tegen FC Utrecht (2-1) een unieke prestatie geleverd.

De Rotterdamse ploeg rekende in elke ronde af met een club uit de Eredivisie: PEC Zwolle (3-0), Ajax (1-0), Willem II (2-1), Roda JC (0-1), AZ (3-1) en FC Utrecht (2-1). Nooit won een club in een bekerseizoen van zes opponenten uit de hoogste afdeling.

Vijf van de zes overwinningen boekte Feyenoord in de eigen Kuip. Alleen in de kwartfinale tegen Roda JC speelde de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst op vreemde bodem.

Feyenoord won in het seizoen 1994-1995 ook de KNVB-beker door louter Eredivisieclubs te verslaan, maar toen hoefden de Rotterdammers slechts vijf rondes te spelen.

Video: Feyenoord krijgt de beker uitgereikt in De Kuip

Feyenoord ontvangt de beker uit handen van Wim Jansen
Feyenoord ontvangt de beker uit handen van Wim Jansen