Zinedine Zidane kwam na de moeizame zege van Real Madrid op Rayo Vallecano superlatieven tekort om de prestatie van Gareth Bale te beschrijven.

De 'Koninklijke' won met 3-2 bij laagvlieger Rayo Vallecano na een 2-0 achterstand. Bale was met twee treffers de grote man bij de bezoekers. 

"Ik ben heel blij met hem, want hij maakt het verschil. Bale moest opstaan en dat deed hij op een fantastische manier", complimenteerde Zidane de aanvaller.

"Hij is uitstekend op dreef. Bale heeft nog niet veel gespeeld dit seizoen, maar hij is in goede vorm. We hadden hem nodig en hij heeft het uitstekend gedaan."

"We kunnen het hebben over zijn twee doelpunten, maar zijn hele prestatie was fenomenaal. Hij creëerde veel kansen en werd steeds beter naarmate de wedstrijd vorderde. Hij speelde uitstekend."

Ronaldo

Real trad tegen Rayo Vallecano aan zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo en Zidane zag Karim Benzema vlak voor rust uitvallen. Volgens de Franse coach is het nog onzeker of de spits op tijd fit is voor het duel in de halve finale van de Champions League met Manchester City van dinsdag.

"Cristiano reist mee naar Manchester. De situatie van Benzema gaan we later bekijken. Ik hoop dat het meevalt en dat hij beschikbaar is dinsdag. Op dit moment kan ik er verder niets over zeggen."

Suarez

Door de zege blijft Real in het spoor van koploper FC Barcelona en Atletico Madrid. De Catalanen boekten een gemakkelijke overwinning. Mede dankzij vier doelpunten van Luis Suarez werd Sporting Gijon met 6-0 verslagen. De Uruguayaan scoorde al voor de tweede wedstrijd op rij vier keer.

"Alle doelpunten in de laatste twee duels hebben mij een beetje verrast. Ik ben blij dat ik het team kan helpen", aldus de spits.

Suarez heeft dit seizoen al 50 treffers gemaakt in alle competities en daarmee zijn persoonlijke record van vorig seizoen, dat op 49 stond, verbroken. "Het was geen obsessie of doel voor mij. Het belangrijkste is dat we kampioen worden."

Volgens de aanvaller had hij zijn doelpunten tegen Sporting Gijon voor een groot deel te danken aan Lionel Messi. "Hij is degene die de ploeg onder controle heeft. Als hij scherp is, zijn we hem als team erg dankbaar."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division