Atletico Madrid-coach Diego Simeone mist mogelijk de ontknoping in de Primera Division. De Argentijn werd zaterdagavond in het duel met Malaga (1-0 zege) weggestuurd door de scheidsrechter en moet vrezen voor een schorsing.

Toen Malaga-speler Ricardo Horta in de blessuretijd van de eerste helft langs de lijn naar voren snelde met de bal aan de voet, gooide Simeone snel een extra bal het veld in, een trucje dat scheidsrechter Antonio Lahoz niet kon waarderen. De arbitrale leiding stuurde hem daarop naar de tribune.

Volgens Simeone had scheidsrechter Mateu Lahoz juist gehandeld. "Hij maakte de juiste beslissing en leefde de regels na. Hij deed wat hij moest doen en stuurde de coach weg. Daar kan ik niets van zeggen."

Maar Simeone benadrukte wel dat hij niet degene was die de bal het veld op had gegooid. "Het was de ballenjongen naast ons, maar dat maakt niet uit. Dat zal ongetwijfeld op de beelden te zien zijn."

Drie duels

Volgens de regels van de Spaanse bond moet Simeone door zijn uitsluiting wel vrezen voor een schorsing. Hij kan voor drie duels geschorst worden en zou dan de ontknoping in de Primera Divison missen.

Atletico staat met nog drie wedstrijden te spelen in punten gelijk met koploper Barcelona, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Catalanen. Real Madrid volgt op één punt.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division