Louis van Gaal weet nog niet of hij volgend seizoen ook als coach op de bank zit bij Manchester United. De Nederlander wil zich voorlopig niet bezighouden met zijn toekomst bij de Engelse topclub.

United plaatste zich zaterdag voor de finale van de FA Cup dankzij een late 2-1 zege op Everton. Van Gaal weet echter niet of hij aan mag blijven als hij het Engelse bekertoernooi wint.

"Ik focus mij nu alleen maar op dit seizoen. We leven in het heden. De toekomst bespreek ik met het bestuur", zei de Amsterdammer na vragen over zijn toekomst bij United.

Van Gaal heeft een contract tot medio 2017 bij de 'Red Devils'. Hij staat vrijwel het hele seizoen al onder druk en in de media wordt al maanden gespeculeerd over zijn vertrek.

Succes

United kent een teleurstellend jaar met de vijfde plek in de competitie en uitschakeling in de groepsfase van de Champions League.

"Of dit seizoen een succes is als we in de topvier eindigen en de beker winnen, is niet aan mij om te beoordelen. Dat moet het bestuur doen", aldus Van Gaal.