Bas Dost was zaterdag niet te spreken over de supporters van VfL Wolfsburg. De fans floten hun ploeg uit na de nederlaag in eigen huis tegen FC Augsburg (0-2).

De nederlaag betekende de zesde achtereenvolgende wedstrijd zonder zege in de Bundesliga voor 'Die Wölfe'.

Het verlies tegen Augsburg grepen de supporters aan voor een fluitconcert. "Daar heb ik geen begrip voor. We hebben hier wel eens slechter voetbal laten zien", zei Dost.

De spits kon desondanks wel enig begrip opbrengen voor de ontevredenheid van de fans. "Ik begrijp dat ze niet accepteren dat we hier verliezen. Maar dat brengt ons niet verder."

Voormalig sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason zette Augsburg al in de eerste minuut op voorsprong, waarna Halil Altintop de score in de tweede helft verdubbelde.  

VfL Wolfsburg bezet de tiende plaats, Augsburg is de nummer twaalf.

Verhaegh

Dost was niet de enige balende Nederlander in de Volkswagen Arena. Paul Verhaegh maakte bij FC Augsburg zijn rentree na drie duels aan de kant te hebben gestaan vanwege een spierblessure, maar viel opnieuw uit.

"Ik heb weer problemen met dezelfde spier", aldus de Limburgse aanvoerder van de Duitse club. Hoe ernstig de schade is, is nog onduidelijk.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga