De Fransman Mamadou Sakho van Liverpool heeft mogelijk positief getest op doping. De verdediger is voorlopig op non-actief gezet door zijn club.

Vrijdag kreeg Liverpool een bericht van de UEFA, waarin de Europese voetbalbond meldt dat ze onderzoek doet naar een mogelijke dopingovertreding van Sakho, zo meldt Liverpool op de eigen site.

Hoewel de 26-jarige Sakho niet geschorst is door de UEFA heeft Liverpool in samenspraak met de speler besloten dat de Fransman gedurende het onderzoek niet in actie komt. Hij zal zich op korte termijn bij de UEFA moeten verantwoorden. 

Sakho was de laatste maanden basisspeler bij Liverpool en kwam dit seizoen in 21 competitieduels in actie. Hij is bovendien Frans international en leek verzekerd van een plek in de EK-selectie van Frankrijk. De 28-voudig international dreigt nu het toernooi in eigen land te missen.

De centrale verdediger zou volgens de Franse radiozender RMC een afslankmiddel hebben gebruikt waarin stoffen zitten die op de verboden lijst staan. Volgens de Liverpool Echo zou Sakho zijn betrapt in het duel in de achtste finales van de Europa League met Manchester United op 17 maart.

Kolo Touré, zijn ploeggenoot bij Liverpool, werd in 2011 als speler van Manchester City voor eenzelfde vergrijp voor een halfjaar geschorst.