Darmstadt-aanvaller Sandro Wagner heeft zaterdag met enkele gepeperde uitspraken voor opschudding gezorgd in Duitsland.

De Duitser meent onder meer dat voetballers worden onderbetaald, zelfs de spelers die actief zijn in de absolute top.

"Als je kijkt naar wat je allemaal moet opgeven… Ook de Bayern-spelers verdienen te weinig, zelfs als het om bedragen van twaalf miljoen euro gaat", breekt de 28-jarige Wagner in Bild een lans voor een royalere honorering in zijn beroepsgroep.

Volgens Wagner offeren voetballers hun jeugd op. "Er zijn tweemaal per dag trainingen en als je 's avonds om 21.00 uur thuiskomt, moet je huiswerk maken."

"Dat is zwaar hoor, dat vergeten de mensen heel snel. Je hebt nauwelijks vrienden. Het is bijna onmogelijk om even naar de disco te gaan omdat je fit moet blijven voor de wedstrijden."

Uitspoken

Wagner baalt er ook van dat voetballers bijna geen privéleven hebben. "Iedereen wil weten wat je uitspookt."

"En spelers kunnen na hun loopbaan opnieuw beginnen, omdat ze vaak geen opleiding hebben gevolgd."

De speler van Darmstadt constateert verder dat de Duitse bevolking jaloers is op profs. "In Engeland vinden de mensen het mooi als voetballers aan komen rijden met een prachtige auto. Hier moet je je wagen een straat verderop parkeren vanwege de jaloeziecultuur."

Vrouwen

Wagner maakt verder geen geheim van zijn antipathie jegens vrouwenvoetbal. "Vrouwen en voetbal, dat gaat gewoon niet samen", meent de spits die dit seizoen al dertien keer scoorde in de Bundesliga.

"Maar misschien vinden de dames mijn speelstijl ook wel helemaal niets. Dat vind ik geen probleem."