Anthony Lurling sloot vrijdagavond op 39-jarige leeftijd zijn carrière af bij FC Den Bosch. De voormalig aanvaller had genoten van het afscheid bij de club waarvoor hij als zeventienjarige debuteerde en is van plan terug te keren bij Den Bosch.

Lurling viel in het duel met RKC Waalwijk (1-1) vlak voor tijd in en de Brabander kreeg na afloop een ingelijst shirt met het rugnummer 77, verwijzend naar het aantal doelpunten dat Lurling voor FC Den Bosch maakte. Hij is daarmee de clubtopscorer aller tijden. 

"Ik ben trots dat ik het hier heb kunnen afmaken'', zei de geëmotioneerde Lurling. "Ik was wel na twee minuten helemaal kapot, maar dit is echt helemaal geweldig. Nog één keer het blauwwitte shirt aan, dit is echt genieten", zei Lurling tegen Omroep Brabant.

Hij zet een punt achter zijn loopbaan vanwege een slepende achillespeesblessure. "Ik was even bang dat ik op het veld zou lopen en het niet zou gaan. Maar het ging goed, ik denk dat aan m’n lopen niets te zien was."

Terugkeer

Lurling speelde bijna zijn hele loopbaan in de Eredivisie. De Bosschenaar kwam uit voor FC Den Bosch, Heerenveen, Feyenoord, NAC, het Duitse FC Köln en RKC Waalwijk. In 2014 keerde hij weer terug bij Den Bosch.

''Ik ben heel trots dat ik vanaf mijn derde tot mijn 39e bij deze club betrokken ben geweest. En ik zal hier nog wel 39 jaar rondlopen. Ik kom terug'', zei Lurling. In welke functie, is nog niet bekend. 

Bekijk de samenvatting van FC Den Bosch-RKC Waalwijk:

Bekijk de samenvatting van Den Bosch-RKC Waalwijk
Bekijk de samenvatting van Den Bosch-RKC Waalwijk