Bayern München kan zaterdag al de vierde landstitel op rij veiligstellen, maar volgens trainer Josep Guardiola is zijn club niet bezig met die mogelijkheid.

"We hebben nog geen kampioensfeest georganiseerd, we zullen na de wedstrijd terugkeren naar München", aldus Guardiola vrijdag op zijn persconferentie in aanloop naar het duel met Hertha BSC.

Bayern mag zich zaterdag al na 31 van de 34 speelrondes in de Bundesliga kampioen noemen als het zelf wint in Berlijn en nummer twee Borussia Dortmund verliest in het uitduel met VfB Stuttgart.

"Maar ik verwacht dat Borussia wint van Stuttgart, dus we moeten nog twee zeges boeken", aldus Guardiola, die het met zijn ploeg in de competitie ook nog op moet nemen tegen Borussia Mönchengladbach (thuis), FC Ingolstadt (uit) en Hannover 96 (thuis).

Bayern kan een unieke prestatie neerzetten, want het is nog nooit voorgekomen dat een ploeg vier seizoenen op rij de beste was in de Bundesliga. "Daarom zou een geweldige eer zijn voor Bayern als het ons lukt."

"Maar we moeten niet vergeten dat we er nog niet zijn. Hertha kan zo van ons winnen, ze draaien een erg goed seizoen en hebben laten zien dat het niet makkelijk is om hen te verslaan."

Robben

Guardiola, die bezig is aan zijn derde seizoen bij Bayern en komende zomer vertrekt naar Manchester City, kan zijn 21e hoofdprijs veroveren als hoofdcoach.

Bayern staat ook nog in de halve finale van Champions League, waar Atletico Madrid op 27 april en 3 mei de tegenstander is. Bovendien speelt de 'Rekordmeister' op 21 mei de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund.

Guardiola kan nog niet beschikken over de geblesseerde Arjen Robben. De Nederlander zal volgens de Spaanse trainer "een wonder" nodig hebben om in actie te kunnen komen tegen Atletico.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Bundesliga