Voetbal

FC Utrecht kan negende bekerwinnaar in negen jaar worden

FC Utrecht kan er zondagavond voor zorgen dat een bijzondere reeks in het KNVB-bekertoernooi wordt voortgezet.

Als de Domstedelingen in De Kuip afrekenen met Feyenoord zijn ze de negende verschillende bekerwinnaar in negen seizoenen.

Deze reeks werd in 2008 ingezet, toen Feyenoord beslag legde op de eindzege. In de daaropvolgende jaren triomfeerden sc Heerenveen, Ajax, FC Twente, PSV, AZ, FC Groningen en PEC Zwolle.

Tussen 1932 en 1944 waren er ook al negen verschillende winnaars in negen bekeredities. Destijds ging het om DFC, Velocitas 1897, Feijenoord, RFC Roermond, Eindhoven, VSV, WVV Wageningen, Ajax en Willem II.

In 1933, 1940, 1941 en 1942 werd er niet gestreden om de beker.

96e ontmoeting

Feyenoord en FC Utrecht treffen elkaar voor de 96e keer in een officieel duel. De Rotterdammers zegevierden 53 keer en FC Utrecht triomfeerde zestien maal. Het duel leverde 26 keer geen winnaar op.

Met 175-90 is het doelsaldo ruim in het voordeel van Feyenoord.

De finale tussen Feyenoord en FC Utrecht begint om 18.00 uur en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

De bekerfinale Feyenoord-FC Utrecht wordt zondag vanaf 17.00 uur (aftrap 18.00 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Ben jij dan in Rotterdam en wil je de sfeer op straat, rond het stadion, in de kroeg of vanaf een andere plek vastleggen? Download dan nu de NUlive-app (Android of iOS) en gebruik hem zondag rond de finale. Dan komen jouw beelden terug in de livestream op NU.nl.

Lees meer over:
Tip de redactie