Mattijs Manders, de nieuwe interim-directeur van ADO Den Haag, stelt dat hij niet van plan is om een soort verlengstuk te worden van eigenaar Hui Wang. 

"Als interim-directeur leg ik verantwoording af aan de raad van commissarissen, maar ik dans niet naar de pijpen van Wang", aldus Manders vrijdag bij zijn presentatie bij de Haagse club. 

De bedrijfseconoom werd woensdag benoemd tot interim-directeur na het vertrek van directeur Jan Willem Wigt. Wigt werd op zijn beurt eerder deze week door grootaandeelhouder United Vansen ontslagen omdat hij niet in de toekomstplannen van het bedrijf paste.

Toch denkt Manders dat de samenwerking met Wang goed zal verlopen en het openstaande bedrag dat de eigenaar nog moet betalen snel op tafel zal komen. De Chinees gaf eerder aan alleen te willen betalen als ADO hem een goed toekomstplan kan overleggen.

"Het voelt als een nieuwe start", aldus Manders, die in 2011 al eens werkzaam bij de club uit Den Haag. "Er is geleerd van de fouten. Als ik een goed plan schrijf, denk ik wel dat het geld komt."

"Wang is een aardige man. Ik heb medelijden met hoe hij hier is ontvangen. Hij is met de beste bedoelingen eigenaar van ADO geworden, maar om allerlei redenen is er iets misgegaan. Nederlanders zijn bot en zeggen alles wat ze denken. Dat werkt in China anders."