AS Roma-coach Luciano Spalletti nam woensdagavond na de bizarre zege op Torino in de Serie A uitvoerig de tijd om Francesco Totti te prijzen.

Dankzij twee treffers van de ingevallen clubicoon boog de thuisploeg in de slotfase een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning, cruciaal in de strijd om de belangrijke derde plaats.

"Hij heeft dit gewoon in zich. Francesco is van vitale waarde. Het is niet altijd makkelijk om alles te managen, maar soms heb ik hem echt nodig op het veld", aldus Spalletti, die de afgelopen weken geregeld in de clinch lag met Totti, wiens contract eind juni afloopt.

Afgelopen weekeinde zou Spalletti de 39-jarige spelmaker nog hebben verweten dat hij tot diep in de nacht zit te kaarten en daardoor geen recht van spreken heeft als het gaat om zijn beperkte speeltijd deze jaargang of andere zaken waaraan Totti zich stoort.

"In situaties als deze, wanneer teams opteren voor het verdedigen van de voorsprong, is er geen betere speler dan Totti", vindt Spalletti. "Met hem op het veld krijgt het hele stadion een boost. In zijn geval moet ik ook met andere factoren rekening houden, zoals zijn conditie."

Florenzi

Alessandro Florenzi genoot met volle teugen van het optreden van zijn ploeggenoot. "We weten allemaal dat Francesco in het laatste kwartier de doorslag kan geven, vandaag had hij niet meer dan drie minuten nodig."

"Het leek wel het einde van een Hollywoodfilm. Ik ben niet diegene die erover gaat, maar als de coach hem besluit in te zetten, laat hij altijd zien wat voor superster hij is. Hard werken loont, dat bewijst Francesco."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie A