Louis van Gaal vermoedt dat Manchester United de resterende vier wedstrijden in de Premier League moet winnen om als vierde te eindigen en daarmee hoogstwaarschijnlijk een ticket voor de voorronde van de Champions League veilig te stellen.

"We oefenen al het hele jaar druk uit op Manchester City en Arsenal. In de slotfase van het seizoen tellen zeges alleen zwaarder", vertelde Van Gaal aan Sky Sports na de 2-0 overwinning op Crystal Palace van woensdagavond.

"Er zijn nog vier duels te gaan en we moeten ze allemaal winnen. Alleen dan hebben we een kans."

Nummer vijf United heeft één punt minder dan Arsenal, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Van Gaal en de zijnen stuiten nog op koploper Leicester City (thuis), Norwich City (uit), West Ham United (uit) en Bournemouth (thuis).

Om helemaal zeker te zijn van de Champions League kunnen de 'Red Devils' overigens beter derde worden, omdat er nog een kans is dat het ticket voor de nummer vier vervalt als Liverpool en City de Europa League en Champions League winnen en deze clubs zich niet via de competitie plaatsen voor de volgende editie van het miljoenenbal.

Premier League op woensdag in beeld

Tevreden

Van Gaal toonde zich tevreden met het spel van zijn ploeg tegen Palace.

"Het is niet eenvoudig om de verdediging van opponenten uit elkaar te spelen, maar deze keer zijn we daarin geslaagd. Dit seizoen hebben we in elk duel aangevallen. Wellicht lag het tempo soms te laag."

Zaterdag treedt United in de halve finale van de FA Cup aan tegen Everton, dat woensdag met liefst 4-0 verloor bij Liverpool.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League