Feyenoord slaagde er woensdag niet in om te winnen bij Heracles Almelo (2-2), maar trainer Giovanni van Bronckhorst hield aan het duel een goed gevoel over richting de bekerfinale van zondag.

De Rotterdammers knokten zich twee keer terug van een achterstand in het Polman Stadion en hebben nog steeds de beste papieren voor de derde plaats.

"Het was niet aan de jongens te zien dat zondag de finale wacht. Ze trokken hun been niet terug in de duels. De focus kan nu volledig op komende zondag", aldus Van Bronckhorst op de website van Feyenoord.

"We gaan met een goed gevoel naar de bekerfinale en kijken daar naar uit. Het woord een mooie ervaring voor iedereen binnen de club."

Pluspunt

Feyenoord neemt het zondag in de Kuip op tegen FC Utrecht. Volgens Van Bronckhorst is vooral de manier waarop zijn ploeg in Almelo speelde een pluspunt richting die wedstrijd.

"Het team heeft zich twee keer goed teruggevochten in de wedstrijd. Het is jammer dat de bal in de slotfase niet meer goed viel, maar een gelijkspel zie ik als een goed resultaat. We zijn Heracles en FC Utrecht nu kwijt in de strijd om plaats drie."

Er zijn nog twee speelronden te gaan in de Eredivisie. Feyenoord heeft een voorsprong van zeven punten op nummer vier AZ, maar de Alkmaarders komen donderdag nog in actie tegen ADO Den Haag.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie