Davy Klaassen verwacht niet dat Ajax in de laatste twee speelronden van het seizoen de koppositie in de Eredivisie nog verspeelt.

"Als we zo blijven spelen als tegen Heerenveen dan moet het goedkomen. We zijn geen moment defensief in de problemen geweest. Ik ben heel blij", zei Klaassen woensdag na de 2-0 zege van Ajax in Friesland. 

Door de zege heroverde Ajax de koppositie in de Eredivisie op PSV. De Amsterdammers hebben net als de Eindhovenaren, die dinsdag met 2-0 wonnen van Vitesse, 78 punten, maar het doelsaldo van Ajax is beter: plus 56 om plus 50.

"Het verschil in doelsaldo is deze speelronde hetzelfde gebleven. Dat is prima", besefte Klaassen, die met Ajax over anderhalve week thuis speelt tegen FC Twente, waarna de competitie uit bij De Graafschap wordt afgesloten.

"Het is wel even lekker dat we nu anderhalve week rust hebben. Het waren twee zware wedstrijden. Er was terecht kritiek na de 2-2 zondag tegen FC Utrecht. Het moest beter en dat hebben we tegen Heerenveen gedaan. Nu op naar Twente voor de volgende stap richting het kampioenschap. Als we nog twee keer winnen dan is de titel waarschijnlijk voor ons."

Video: De Boer vindt dat Ajax bijna geen kansen weggaf

De Boer: 'Bijna niks weggegeven'
De Boer: 'Bijna niks weggegeven'

De Boer

Trainer Frank de Boer was woensdag nog stelliger over de titelkansen van Ajax. "Dit gaan we niet meer weggeven. We staan er het beste voor", aldus De Boer tegen FOX Sports.

Net als Klaassen putte de trainer vertrouwen uit de wedstrijd tegen Heerenveen, die na rust beslist werd door twee goals van spits Arek Milik.

"Ik had voor rust al het gevoel dat wij de bovenliggende partij waren en geduld moesten opbrengen. Ik zei in de rust wat beter kon en moest. En in de tweede helft ging het beter. Daar kwam ook de tweede goal uit."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie