Feyenoord heeft woensdagavond verzuimd om de derde plaats in de Eredivisie al zo goed als veilig te stellen. Wel hield het Heracles Almelo op ruime afstand door een 2-2 gelijkspel in Almelo.

De Rotterdammers hebben 57 punten met nog twee wedstrijden te gaan. Nummer vier AZ kan de achterstand donderdag bij een zege op ADO Den Haag verkleinen tot vier punten.

Feyenoord, dat met onder meer aanvoerder Dirk Kuijt op de bank begon, kwam twee keer op achterstand in Almelo door treffers van Robin Gosens en Wout Weghorst.

Michiel Kramer en Eljero Elia scoorden voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Marko Vejinovic miste nog een strafschop.

Heracles blijft na het gelijkspel tegen Feyenoord zesde met vijftig punten. Daarmee staat het op gelijke hoogte met nummer vijf FC Utrecht en nummer vier AZ.

Gosens

De eerste kans was voor Feyenoord via Jens Toornstra, maar doelman Bram Castro redde. Heracles werd vervolgens iets dreigender en na elf minuten was het raak. Na een aanval kwam de bal bij Gosens en de aanvaller passeerde doelman Kenneth Vermeer.

In het vervolg van de eerste helft was Feyenoord weer gevaarlijker en dat leverde nog voor rust de gelijkmaker van Kramer op. Na voorbereidend werk kon de spits uiteindelijk met links raak schieten.

Nog voor rust had de ploeg van Van Bronckhorst op voorsprong kunnen komen, maar Tonny Vilhena schoot net over.

Strafschop

Vlak na rust keek Feyenoord opnieuw tegen een achterstand aan. Heracles-spits Weghorst scoorde met het hoofd uit een hoekschop. Een minuut later had het al weer gelijk kunnen zijn, maar Vejinovic miste een strafschop.

De Rotterdammers hadden het lastig, maar kwamen toch weer op gelijke hoogte door Elia. Verdediger Wout Droste van de thuisploeg zag de aanvaller over het hoofd en die rondde af: 2-2.

Na de tweede treffer van de bezoekers was het weer Heracles dat aanzette. Vermeer redde bij een inzet van Jaroslav Navratil en Sven van Beek kopte bijna in eigen doel. Aan de andere kant bracht Castro redding op een schot van Elia.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie