Matthijs Manders is bij ADO Den Haag benoemd tot interim-directeur na het vertrek van directeur Jan Willem Wigt.

Wigt werd eerder deze week door grootaandeelhouder United Vansen ontslagen omdat hij niet in de toekomstplannen van het bedrijf paste.

Manders heeft van de raad van commissarissen, die geleid wordt door eigenaar Hui Wang, het vertrouwen gekregen om voorlopig de taken van Wigt over te nemen.

ADO laat weten dat Manders in het Kyocera Stadion werkzaam is tot er een nieuwe algemeen directeur zal worden benoemd.

In 2011 was Manders al eens werkzaam bij de club uit Den Haag. Op 1 april van dat jaar werd hij algemeen directeur om na zes maanden echter alweer af te zwaaien. In de laatste jaren was hij ondernemer en investeerder.

Wang

"De wijzigingen die wij moesten aanbrengen in het management waren helaas onvermijdelijk. We denken dat wij met deze wijzigingen een grote volgende stap kunnen maken in het ontwikkelingsproces", reageert eigenaar Wang op de aanstelling van Manders.

"United Vansen gaat verder met het opstellen van een succesvol plan voor de lange termijn voor ADO Den Haag. Stabiliteit en ontwikkeling zijn de speerpunten voor de club in de komende tien jaar. ADO Den Haag zal altijd op de steun van United Vansen kunnen rekenen."

Manders kijkt uit naar zijn werkzaamheden bij ADO. "ADO Den Haag is met United Vansen een goede weg ingeslagen. Helaas kent deze weg ook hobbels, maar het is aan ons, aan ADO Den Haag, om deze hobbels zo snel mogelijk weg te nemen."

"Er is veel gebeurd. Zo werkt de club inmiddels met een hoger budget dan in de periode dat ik ADO Den Haag verliet. Dat was in het succesvolle jaar 2011, waarin we zelfs Europa League speelden. Het hogere budget is een mooie prestatie van de hele organisatie ADO Den Haag en hier wil ik ook in het bijzonder Jan Willem Wigt voor bedanken."

ADO ontving begin deze maand na lang wachten een betaling van enkele miljoenen van eigenaar Wang. De club staat momenteel elfde in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie