Feyenoord-spits Michiel Kramer moet donderdagavond in Zeist verschijnen bij een hoorzitting van de tuchtcommissie over het incident met FC Groningen-verdediger Etiënne Reijnen.

De aanklager betaald voetbal heeft Kramer geen schikkingsvoorstel gedaan en de tuchtcommissie verzocht om de zaak direct in behandeling te nemen, meldt de KNVB woensdag in een persbericht.

Naast Kramer is Reijnen is opgeroepen om te getuigen bij de zitting, waar de zaak verder inhoudelijk zal worden behandeld. Dan zal ook duidelijk worden waarom de zaak direct is doorgestuurd naar de tuchtcommissie.

De aanklager maakte maandag bekend dat het een vooronderzoek was gestart naar het "vermeend bij de keel grijpen" door Kramer in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen zaterdag.

Het incident in de 93e minuut van de Eredivisiewedstrijd in De Kuip (1-1) ontging scheidsrechter Dennis Higler. Kramer kreeg wel geel, maar dat was omdat hij Rasmus Lindren enkele seconden later naar de grond duwde.

Bekerfinale

Mocht Kramer geschorst worden dan mist hij mogelijk de KNVB-bekerfinale van zondag tegen FC Utrecht.

De oud-speler van ADO Den Haag zal waarschijnlijk vrijdag te horen krijgen of de tuchtcommissie hem wil schorsen. Daarna zou hij nog in beroep kunnen gaan. In dat geval kan Kramer normaal gesproken gewoon spelen in de bekerfinale.

Eerst speelt Feyenoord woensdagavond een uitduel met Heracles Almelo. In die wedstrijd zal de aanvaller sowieso in actie mogen komen.

Van de Pavert

Kramer lag eerder dit seizoen al in de clinch met de aanklager na een opstootje met Ted van de Pavert in de wedstrijd tegen De Graafschap.

De speler en de club gingen met succes in beroep tegen drie wedstrijden schorsing voor slaan in het gezicht van de verdediger van de 'Superboeren'.

De spits van Feyenoord werd vrijgesproken omdat het college van beroep oordeelde dat er was geduwd in het gezicht; er was geen bewijs voor de beschuldiging slaan.