Louis van Gaal hecht richting het einde van het seizoen veel meer waarde aan de vierde plaats in de Premier League dan aan de naderende halve eindstrijd van de FA Cup.

De Nederlandse manager strijdt aanstaande zaterdag met zijn Manchester United op Wembley om een finaleticket met Everton.

Toch is het vizier van de 'Red Devils' volledig gericht op de competitiewedstrijd van woensdag tegen Crystal Palace, verzekert Van Gaal. "De spelers moeten zich nu hierop richten, want we moeten ons nog zien te kwalificeren voor de Champions League."

United bezet met nog vijf duels voor de boeg de vijfde positie in de competitie, met vier punten achterstand op de nummer vier. Aan het einde van het seizoen is die vierde plek goed voor deelname aan de voorrondes van de Champions League.

Druk

Van Gaal hoopt derhalve dat zijn selectie beseft dat er geen misstappen meer begaan mogen worden in slotstuk van de competitie. "We moeten winnen, want anders kunnen we het gat niet dichten. Manchester City en Arsenal hebben vier punten meer, dus we zijn afhankelijk van hen."

"Dat weten we, maar we kunnen wel druk uitoefenen door zelf te winnen. We moeten dus alleen naar onszelf blijven kijken. Het is daarom heel belangrijk om Crystal Palace te verslaan", benadrukt de oud-bondscoach het belang van de ontmoeting op Old Trafford.

Over de eindstand in de competitie wil de 64-jarige Amsterdammer echter nog geen voorspellingen doen. "Ik kan niet in de toekomst kijken. We moeten gewoon winnen en dan zullen we het vanzelf zien. Maar onze concurrenten verliezen ook."

Tegen Crystal Palace hoopt Van Gaal woensdag te kunnen profiteren van een gebrek aan scherpte bij de Londenaren. "Zij staan ook in de halve finales, dus misschien zijn zij al bezig met die wedstrijd."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League